• Ervaring sinds 1985
 • Expert in alle A-merken
 • Eigen onderhouds- en reparatiedienst
 • Oldtimers en van Loon Dongen

  Sinds Henk van Loon met de land- en tuinbouwmechanisatie is begonnen was hij al bezig met het verzamelen van oude tractoren, onderdelen en werktuigen. Deze hobby is uitgegroeid tot een mooie collectie van oldtimers in het boerenleven. Zijn verzameling is mede door zijn inspanning erg groot geworden en altijd goed onderhouden. Henk heeft verschillende tractoren en onderdelen in de verkoop, maar ook een eigen museum die op afspraak te bezoeken is.

   

  Steyrclub Nederland – België

  De Steyrclub Nederland – België is in 2002 opgericht. In dat jaar was de eerste bijeenkomt in januari bij Henk van Loon in Dongen. Hij is een nauw betrokken lid bij vergaderingen en aanwezig op het jaarlijkse uitje in Nederland of België. Met de Steyrclub wordt jaarlijks een ruilbeurs en een toertocht georganiseerd.

  Ook is Henk aangesloten bij de HMT, oftewel Historische Motoren en Tractoren. Dit is een vereniging voor eigenaren en belangstellenden in klassieke tractoren. HMT stelt zich als doel een waarborg te zijn voor het behoud van werktuigen in de landbouw.

   

  Museum

  Van Loon Dongen heeft een eigen museum ingericht met Steyr, Lindner en Warchalowski oldtimers en gebruiksartikelen vanaf 1900. De collectie van Henk is hier te bezichtigen. U kunt op afspraak met een groep komen kijken. Henk vertelt u graag over zijn collectie die hij met veel plezier heeft verzameld.

   

  Verkoop

  Henk heeft onderdelen van allerlei Steyr tractoren in de verkoop die teruggaan tot het jaar 1947. Deze zijn veelal moeilijk aan te komen en dit aanbod maakt van Loon Dongen dan ook uniek. Henk koopt de onderdelen zelf in vanuit Oostenrijk. Ook staan er zowel gerestaureerde als ongerestaureerde tractoren en trekkers in de verkoop. Klik hier voor het actuele aanbod oldtimers en onderdelen en neem contact op met Henk.

  "Wij leveren zowel aan de proffesional als aan de particulier. U kunt ook voor alle toebehoren bij ons terecht en we hebben een eigen service/reparatie afdeling."